Erhvervslån

Erhvervslån

Jysk Erhvervslån 200.000 - 5000.000 kr.
Lånebeløb
6 - 60 mdr.
Løbetid
3.95% - 9.70%
ÅOP
18 år
Min. Alder
Låneeksempel: 500.000 - 7,5% - 48 mdr. mdl. ydelse: 12089 kr.
1.000.000 - 6,5% - 60 mdr. mdl. ydelse: 19.566 kr.
LetFinans 75.000 - 5000.000 kr.
Lånebeløb
6 - 48 mdr.
Løbetid

ÅOP
18 år
Min. Alder
Låneeksempel: Ved et lån på 40.000 kr. over 5 år. Den månedlige ydelse er baseret på debitorrenten 16,90%. Debitorrente fra 16,90% til 26,08%. ÅOP fra 21,10% til 30,95%.
Samlede kreditomkostninger fra 22.621 til 33.655 kr. Samlede tilbagebetaling fra 62.621 til 73.655 kr. Løbetid 1-6,6 år. Maksimal ÅOP 46,36%
CapitalBox 15.000 - 1500.000 kr.
Lånebeløb
1 - 24 mdr.
Løbetid

ÅOP
18 år
Min. Alder
Låneeksempel: Ved et lån på 40.000 kr. over 5 år. Den månedlige ydelse er baseret på debitorrenten 16,90%. Debitorrente fra 16,90% til 26,08%. ÅOP fra 21,10% til 30,95%.
Samlede kreditomkostninger fra 22.621 til 33.655 kr. Samlede tilbagebetaling fra 62.621 til 73.655 kr. Løbetid 1-6,6 år. Maksimal ÅOP 46,36%
Qred 10.000 - 500.000 kr.
Lånebeløb
6 - 18 mdr.
Løbetid

ÅOP
18 år
Min. Alder
Låneeksempel: Ved et lån på 40.000 kr. over 5 år. Den månedlige ydelse er baseret på debitorrenten 16,90%. Debitorrente fra 16,90% til 26,08%. ÅOP fra 21,10% til 30,95%.
Samlede kreditomkostninger fra 22.621 til 33.655 kr. Samlede tilbagebetaling fra 62.621 til 73.655 kr. Løbetid 1-6,6 år. Maksimal ÅOP 46,36%
Reklameinformation

Hvis du er virksomhedsejer, eller hvis du går og varmer op til at starte en virksomhed, er kapital og likviditet nok en af de helt store bekymringer. For hvordan får man fremskaffet de penge, der skal til for at lave de nødvendige investeringer eller kunne drifte virksomheden indtil der for alvor kommer penge i kassen?

Mange virksomheder vælger at optage et erhvervslån for lige netop at løse disse likviditetsmæssige udfordringer, som praktisk talt alle virksomheder døjer med en gang i mellem. Der er sådan set intet i vejen for at tage et virksomhedslån, så længe formålet er at undgå konkurs eller at øge væksten i virksomheden.

Læs med her på siden, hvor vi guider dig til, hvordan du finder det helt rette erhvervslån for din (kommende) virksomhed. Du kan også komme i gang med at optage et erhvervslån allerede nu, ved at se oversigten ovenfor, hvor vi har samlet en række nøje udvalgte og sikre udbydere af erhvervslån.

Find det rette sted at optage et virksomhedslån

Men hvor skal man optage et erhvervslån? Er det i banken, hos familie, venner eller kunder, gennem crowdlending eller hos en lånudbyder? Det kan være svært at sige, da det afhænge naturligvis af den enkelte virksomhed, men vi gennemgår fordele og ulemper ved de forskellige muligheder i afsnittene nedenfor.

Vores korte opsummering er, at medmindre der skal lånes meget høje beløb (500.000 kroner eller mere), så vil en online udbyder af erhvervslån sandsynligvis være den nemmeste, hurtigste og ikke mindst den mest bekymringsfrie løsning.

Online lånudbyder

Hvis man vælger at optage et erhvervslån hos en online lånudbyder (som dem du kan se i oversigten øverst på siden her), vil man typisk opleve højere frihed, mere fleksibilitet, hurtigere behandlingstider, nemmere godkendelse og god kundeservice end ved mange af de øvrige steder, man kan låne penge til sin virksomhed.

Omvendt vil det maksimale lånebeløb typisk være lavere end det man kan få, hvis man godkendes til et erhvervslån i banken.

Banken

I banken vil man ofte kunne låne flere penge end hos de andre steder, hvor man kan optage et erhvervslån. Til gengæld må man ofte døje med længere behandlingstider, langsom kundeservice, samt strenge krav til forretningsplaner, budgetter og formål.

Der er desværre mange iværksættere og små virksomheder, der bliver afvist, når de ønsker at optage virksomhedslån gennem banken, og det er ærgerligt, da det i høj grad begrænser væksten og iværksætterlysten blandt danskerne.

Familie, venner og kunder

Mange iværksættere skaffer den nødvendige kapital til opstart af deres virksomhed, ved at låne penge af familie, venner og (potentielle) kunder. Sidstnævnte sker eksempelvis gennem crowdfunding. Det kan være en udmærket løsning, da disse typisk vil tage til takke med en lav eller ingen rente, og dermed koster de lånte penge ikke så meget for iværksætteren.

Man skal dog være forsigtig, for hvis virksomheden slår fejl og melder konkurs eller man af anden årsag ikke får tilbagebetalt de lånte penge til familie og venner, kan det hurtigt skabe splid. Den sikre beslutning er derfor at holde sit personlige netværk ude af økonomien i virksomheden, og finde sin kapital andetsteds.

Crowdlending

En sidste mulighed for at skaffe kapital, som man kan gøre brug af som nuværende eller kommende virksomhedsejer, er crowdlending. Det er et relativt nyt begreb, som bunder i crowdfunding; altså en masse mennesker, der går sammen om at skaffe kapital til en virksomhed.

Ved lige præcis crowdlending er der dog en forventning om at pengene bliver betalt tilbage igen. Her investerer de enkelte personer altså ikke som sådan i virksomheden fordi de godt kan lide den, men fordi de ser det som et alternativ til klassisk investering.

Crowdlending er endnu så nyt, at mulighederne for dette er begrænset. Vores anbefaling er, at medmindre man vil bruge tid på at sætte sig ind i det, så kan en traditionelt lån hos en online lånudbyder eller i banken være en mere pålidelig og mindre besværlig løsning på likviditetsproblemer i virksomheden.

Oversigt over billige erhvervslån

Det kan være svært at danne sig et overblik over de forskellige udbydere af erhvervslån, der findes. For hvor går man lige hen – og vælger man bare det første og bedste, der dukker op på Google?

Svaret er nej, det giver rigtig god mening at undersøge markedet grundigt, når man skal optage et lån. Det skyldes blandt andet, at det naturligvis ikke er gratis at låne penge. Så det kræver altså lidt research at finde det billigste erhvervslån.

Men det skyldes i høj grad også, at et virksomhedslån ofte involverer relativt mange penge, der jo skal betales tilbage. Derfor er det vigtigt at man vælger en lånudbyder, der kan tilbyde attraktive vilkår, god kundeservice og høj fleksibilitet.

For at gøre det nemmere for dig, har vi øverst på siden samlet de bedste og billigste erhvervslån, som du kan være helt tryg ved at optage. Ligeledes har vi anmeldt de enkelte lånudbydere, så du kan blive endnu klogere inden du tager den endelige beslutning om at optage et billigt virksomhedslån.

Erhvervslån til opstart af virksomhed

Iværksætter, der ønsker at optage erhvervslån til opstart af en ny virksomhed, er nogle af de mest hyppige læsere her på siden. Det skyldes, at der dagligt er iværksættere landet over, der får afslag fra banken på deres ansøgning om et lån til deres nye virksomhed.

Det er en ubehagelig situation at stå i af flere årsager. Både kan man føle sig ramt af, at banken ikke tror på ens virksomhed, og man kan samtidig være nedslået over, at man nu står uden den nødvendige kapital til at komme i gang med sit iværksættereventyr.

Heldigvis er der andre muligheder for erhvervslån til opstart af virksomheder. Som vi tidligere har nævnt, er online lånudbydere en populær løsning blandt iværksættere, der står i lige netop denne situation.  Og det er faktisk en udmærket idé at undersøge muligheden for at tage et online virksomhedslån – det bringer nemlig en række fordele med sig, hvis man sammenligner med en traditionel bank.

I langt de fleste tilfælde, kan du nemlig glæde dig til:

  • Bedre kundeservice
  • Mere fleksibilitet
  • Hurtigere behandling
  • Hurtigere udbetaling af pengene
  • Nemmere godkendelse

Og måske bedst af alt; en fornuftig rente og gennemsigtighed, som ikke nødvendigvis er værre end i banken – i hvert fald hvis du sørger for at vælge et af de nøje udvalgte anbefalede erhvervslån her på siden.

Sådan optager man et erhvervslån uden sikkerhed

Endnu en af de ting, som kan gøre det besværligt for iværksættere og små virksomheder at optage et erhvervslån til deres virksomhed i banken, er kravet om sikkerhedsstillelse. Det betyder, at du som virksomhed eller enkeltperson typisk vil skulle værdigenstande som sikkerhed for et erhvervslån. Hvis du eller virksomheden ikke kan tilbagebetale lånet, kan banken i stedet sælge genstanden, og dermed få sine penge igen ligegyldig hvad.

Vælger man at benytte sig af en online lånudbyder, får man muligheden for at optage et erhvervslån uden sikkerhed. Det vil altså ikke sige, at det er et usikkert lån, men blot at man ikke stiller en genstand som sikkerhed for lånet.

Et sådant erhvervslån uden sikkerhed kan være med til at gøre det væsentlig nemmere for at iværksættere og små virksomheder at låne penge til deres nye virksomhed. Derfor er det også naturligt, at flere og flere vælger at benytte sig af online lånudbydere til at anskaffe kapital til deres virksomhed.

Færre krav til din virksomhed ved online lån

Når man overvejer at optage et lån til en virksomhed, vil man opleve, at der typisk vil være strenge krav til virksomhedens tidligere performance, nøjagtige budgetter og solide forretningsplaner – især hvis man går i banken.

Disse krav giver sådan set meget god mening, da banken gerne vil være sikker på at få sine penge igen. Ligesom din kommende virksomhed, der naturligvis skal kunne tjene penge, så skal banken også kunne tjene penge, da det også er en forretning.

Men nogle gange bliver bankerne lidt for konservative og forsigtige i deres godkendelsesproces, når det kommer til virksomhedslån. Og det betyder altså, at der virkelig skal være lavet et grundigt forarbejde for at blive godkendt til et sådant lån.

Typisk vil kravene til at optage et online erhvervslån være en anelse mere lempelige. Dermed ikke sagt, at alle og enhver kan låne med deres nystiftede virksomhed. Der er naturligvis fortsat forventninger om, at virksomheden kan vurderes som sund – hvad end det så er i form af en forretningsplan for en nystartet virksomhed eller i form af fornuftige resultater for mindre virksomheder, der har haft drift.

Men ofte er disse krav mere humane og mere fleksible, end de typisk vil være i banken, når man ønsker at optage et virksomhedslån.

Sammenlign erhvervslån og spar penge

Vi beskæftiger os med rådgivning omkring flere forskellige typer af lån og økonomi generelt. Derfor bruger vi også meget tid på at vejlede vores læsere til de bedste låneaftaler, så de er sikret en god oplevelse, når de skal ud og låne penge; hvad end det så er i privat regi eller om det er i form af et erhvervslån.

Gennem tiden har vi lært meget, og har derfor også efterhånden mange gode råd, som vi giver vores læsere med på vejen, men hvis vi skulle udvælge ét godt råd, så ville det være at sammenligne dine muligheder.

Det gælder praktisk talt i alle købssituationer, men især ved optagelse af lån. Når man sammenligner sine muligheder, øger man nemlig sandsynligheden for at finde den absolut bedste aftale. Det gælder naturligvis også ved erhvervslån.

Her på siden har vi gjort det nemt for dig at finde og sammenligne erhvervslån, som du kan indhente uforpligtende tilbud fra. Herefter kan du læse de enkelte tilbud nøje og udvælge den aftale, som passer bedst til dig og din virksomhed.

Udover, at man naturligvis skal holde øje med rente, priser og gebyrer, så man får et billigt erhvervslån, er det også vigtigt at sammenligne en række andre faktorer. Det gælder eksempelvis:

  • Kundeservice
  • Regler omkring tidlig indfrielse
  • Løbetid
  • Låneplatformens brugervenlighed
  • Anmeldelser af lånudbyderen

Meget af dette kommer vi ind på i vores anmeldelser af de enkelte erhvervslån; se dem i oversigten øverst på siden.

Hvad kan man bruge et erhvervslån til?

Hvis man aldrig tidligere har optaget et erhvervslån, er det ikke ualmindeligt at være i tvivl om hvilke formål, som det giver mening at låne til. Derfor har vi samlet en liste over de mest almindelige årsager til, at virksomheder vælger at optage et erhvervslån.

  1. Investering i nye aktiver (maskiner, computere, el. lign.)
  2. Kapital til ansættelse af nye medarbejder
  3. Nye lokaler (produktionshaller, kontorlokaler, butikker, osv.)
  4. Markedsføring og andre salgsfremmende aktiviteter
  5. Undgå midlertidige likviditetsproblemer

Alle ovenstående bunder altså i, at en virksomhed mangler likviditet i en kortere periode, hvad end det så er fordi virksomheden skal betale regningerne, før kundernes betalinger kommer ind på kontoen, eller om det er fordi virksomheden mangler det sidste skud kapital for at kunne vækste virksomheden.

Det kan være fornuftigt at låne penge i en virksomhed

Mange er af den opfattelse, at det er dårlig virksomhedsledelse at optage erhvervslån, men faktum er, at det er meget almindeligt og faktisk anbefales det, at man undersøger muligheden for at låne penge. For hvis man ved, at man kan tjene flere penge ved at udvide sin kapacitet, så kan det være fornuftigt at låne til denne udvidelse.

Lad os komme med et eksempel:

En virksomhed tjener 100 kroner i timen pr. maskine, men virksomheden mangler kapital til at investere i en ny maskine. De kan låne penge til en ny maskine for 50 kr. i timen.

Fratrækker man omkostninger til lånet fra indtjeningen på maskinen (100 – 50) får man 50 kroner, og virksomheden tjener altså fortsat penge på trods af, at de har lånt penge til investeringen.

Ovenstående er naturligvis en meget simplificeret udgave af virkeligheden, men det viser, at det kan give god mening at optage et erhvervslån, da det kan være med at vækste virksomheden. Det vigtigste er blot, at man er opmærksom på, at man fortsat tjener mere på sine investeringer, end man skal betale i omkostninger til lånet.

Tjekliste: 7 ting du skal huske inden du optager et erhvervslån

Vi vil gerne være med til at gøre det nemmere for dig og din virksomhed at optage et erhvervslån. Det forsøger vi at gøre på flere måder; blandt andet med oversigten øverst på siden her, anmeldelser af lånudbydere og ikke mindst nedenstående tjekliste over ting, som du skal huske inden du optager et erhvervslån.

Tjeklisten er ikke fyldestgørende, men den giver en ret god idé om, hvilke ting man bør overveje og gøre inden man underskriver låneaftalen i forbindelse med sit virksomhedslån.

  1. Er der et formål med lånet?
    Et lån bør have et formål (se længere oppe på siden for eksempler på formål). Start derfor med at finde ud af, om der er et formål med at optage et lån. Er dette formål et, der vil bringe værdi til virksomheden i sådan en grad, at det giver mening at låne til det?
  2. Er et erhvervslån nødvendigt?
    Det kan i mange tilfælde give god mening at låne penge til en virksomhed, men man skal ikke låne for bare at låne – det koster trods alt penge. Vurdér derfor om et erhvervslån er nødvendigt, eller om virksomheden selv kan fremskaffe kapitalen uden renteomkostninger.
  3. Hvor meget er der behov for at låne?
    Jo mere man låner, jo mere koster det; derfor er det vigtigt at man fastsætter et så nøjagtigt og realistisk lånebeløb som overhovedet muligt. Pas på med at låne ekstra penge bare lige for en sikkerheds skyld, når nu man alligevel er i gang – det koster nemlig i sidste ende.
  4. Hvor lang tid skal der bruges på at betale lånet tilbage?
    Jo længere løbetid et erhvervslån løber over, jo dyrere vil det være i længden. Sørg derfor også for at fastlægge en effektiv, men realistisk plan for, hvornår lånet kan være tilbagebetalt – jo før jo bedre, men lad være med at være for optimistiske. Det er bedre at bruge 6 måneder længere på at betale tilbage, end ikke at kunne betale her måned grundet for høje ydelser.
  5. Er betingelserne acceptable?
    Læs nøje låneaftalen igennem og vid dig sikker på, at betingelserne er acceptable og nogen som du og virksomheden kan forenes med. Når først der er underskrevet og pengene er på kontoen, er det de betingelser, der gælder.
  6. Er lånudbyderen troværdig?
    Undersøg lånudbyderen inden der optages et erhvervslån. Det skal gerne være en virksomhed, som du og virksomheden kan se jer selv arbejde sammen med hen over løbetiden. Brug eventuelt oversigten ovenfor og vores anmeldelser til at finde pålidelige og respektable lånudbydere.
  7. Hvilket erhvervslån er det bedste?
    Husk at sammenligne erhvervslån fra forskellige lånudbydere, da dette kan være med til at sikre, at du og virksomheden får den bedste låneaftale i hus – og dermed også med til at sikre en bedre nattesøvn hen over løbetiden.

Så mange penge kan du låne

Når man optager et virksomhedslån, er det typisk i forbindelse med større investeringer, som eksempelvis nye maskiner, nye lokaler eller lignende. Derfor er det ikke sikkert, at et almindeligt forbrugslån ville række, men heldigvis er der rig mulighed for at låne mange penge, når man optager et erhvervslån.

Potentielt set er mulighederne uendelige – især hvis man kan overtale en bank til at låne penge ud til sin virksomhed. Men fordi de fleste vælger online erhvervslån, når de bliver afvist i banken, vil vi fokusere på de beløb, som online lånudbydere tilbyder til deres erhvervskunder.

Afhængig af udbyderen, kan du optage et erhvervslån på alt imellem 10.000 kroner og 500.000 kroner. Der er altså mulighed for at låne til helt nye maskiner eller en årsløn til en nyansat, men der er altså også mulighed for blot at låne penge til en ny firmatelefon eller nyt IT-udstyr i virksomheden.

Løbetiden på virksomhedslån: Så lang er den

Når man låner penge, er det naturligvis ret vigtigt at vide, hvor lang tid man har til at betale lånet tilbage. Derfor er det en god idé at kende løbetiden på sit virksomhedslån, som ofte vil være anderledes end de lån, som man tager i privatlivet.

Vælger man en online lånudbyder i forbindelse med sit erhvervslån, vil man typisk selv have indflydelse på løbetiden, så længe man holder sig inden for en ramme, der ofte hedder 6 til 24 måneder (et halvt år til to år).

Dette passer typisk meget godt overens med de beløb, som det er muligt at låne jævnfør forrige afsnit. Mange virksomheder ønsker ofte ikke at binde sig i længere perioder end disse, da det simpelthen kan blive for risikabelt rent likviditetsmæssigt.

Aktivér mavefornemmelsen og den sunde fornuft

Hvad end man tager et lån til en ny bolig eller om man tager et erhvervslån til en virksomhed, så er det vigtigt, at man lytter til sin mavefornemmelse og sin sunde fornuft, inden man skriver under på noget som helst.

Et lån er aldrig risikofrit, og der skal altid betales mere tilbage end man har lånt; det er sådan det fungerer. Og det er der sådan set ikke noget i vejen med, men da et erhvervslån typisk vil løbe hen over en række år, er der utrolig vigtigt, at man er tryg ved sin låneaftale indtil, det er tilbagebetalt.

Brug derfor din sunde fornuft og din mavefornemmelse, når du vælger dit næste erhvervslån. For vi garanterer, at hvis ikke man er godt tilpas ved situationen inden man skriver under på låneaftalen, så kommer man absolut heller ikke til at være det, efter man har skrevet under.

Derfor kan det være en god idé at tage fat i potentielle lånudbydere, hvad end det så er banken eller online, inden man skriver under på noget. Lige snakke med deres kundeservice, hører hvordan de håndterer eventuelle spørgsmål, og så videre.

Ligeledes kan det være en god idé at læse om andres erfaringer med forskellige lånudbydere – det kan man enten gøre via anmeldelser som dem vi skriver, ved at gå ind på Trustpilot eller ved at besøge lånudbyderens sociale medier. Alle er steder, hvor man kan blive klogere på andres tidligere erfaringer med den lånudbyder, som man overvejer.